Golfkentät

Eke Golfin uusi golfkenttä Tammisaaressa tarjoaa muistorikkaan golfelämyksen hyvin luonnonkauniissa ja vaihtelevassa ympäristössä.
Uusi 18-reikäinen golfkenttä, johon kuuluu myös korkeatasoinen driving range, iso ja monipuolinen harjoitusalue sekä kaikille avoin 9-reikäinen par 3 kenttä sijaitsee heti Tammisaaren eteläpuolella.
Tammisaari sijaitsee noin 100 km Helsingistä länteen. Ajoaika Helsingistä on noin tunti.
Sijainti on erinomainen Karjaa-Tammisaari-Hanko -alueella asuville golfaajille sekä kesämökkiläisille Tammisaaren saaristossa.

Tausta

Eri vaihtoehtojen välillä kerho valitsi golfkenttäalueeksi maa-alueen Baggöntien varrelta. Suomen Golfliiton asiantuntijat tutustuivat alueeseen 14.7.2003 ja hyväksyivät sen sopivaksi golfkenttäalueeksi. 6.10.2003 hyväksyi Tammisaaren kaupunginhallitus anomuksemme suorittaa alustava golfkenttäsuunnittelu alueella.

7.6.2004 hyväksyi Tammisaaren kaupunginvaltuusto anomuksemme vuokrata 50 vuodeksi 109 hehtaarin suuruisen alueen, mihin nyt on rakennettu 18-reikäinen golfkenttä harjoitusalueineen.

Uudenmaan Ympäristökeskuksen vaatima alueen yleiskaavan muutos tehtiin ja kaava vahvistettiin kaupungin valtuustossa 7.11.2005. Toimenpidelupa myönnettiin Tammisaaren kaupungin rakennuslautakunnan toimesta 15.2.2006.

Kenttäalue

Maapohja on vaihtelevamaastoista metsää, n. 109 ha Dragsvikin-lahden vieressä. Kentän suunnittelussa on huomioitu, että alueen luontoarvot säilyvät ja että alueelle tulee ulkoilijoita ja muita luonnon ystäviä varten nykyistä parempia kulkuväyliä. Kentän huoltoteinä käytettävät tiet antavat lähiseudun asukkaille uusia ulkoilureittimahdollisuuksia.

Kenttä

18 reikää, par 72. Pituus noin 5 600 metriä (keltainen tee).

9 reikää, par 27. Pituus noin 1 300 metriä (keltainen tee).
Kentän suunnittelijaksi valittiin Mika Lindroos. Mika Lindroos oli perustajajäsen kansainvälisessä golfarkkitehtitoimistossa Golf Design Studio pllc:ssä. Mika Lindroosin uudet ajatukset luovat kentästämme vaihtelevan ja mielenkiintoisen. Mika Lindroos suoritti 1999 Vierumäellä PGA:n golfvalmentajan tutkinnon, ja on siitä lähtien ollut PGA-Euroopan täysvaltainen jäsen. Mika Lindroos on valmistunut ensimmäisenä suomalaisena golfkenttäarkkitehdiksi (MSc in Golf Course Architecture) arvostetusta Heriot-Watt korkeakoulusta Skotlannista syksyllä 2003.

Mika Lindroosilla on yli viiden vuoden kokemus golfkentän toimitusjohtajan tehtävistä. Hän on toiminut myös projektivastaavana sekä golfkenttähankkeen toteutuksessa että olemassa olevan kentän saneerauksessa. Opetettuaan eritasoisia pelaajia PGA golfopettajana hänellä on hyvä käsitys niistä vaatimuksista mitä kentän ja harjoittelualueiden suunnittelulle asetetaan. Hänellä on monipuolinen ja kokonaisvaltainen näkemys golfkenttähankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

”Olen ylpeä siitä, että minut on valittu suunnittelemaan golfkenttä Tammisaareen. Kenttä tulee olemaan ainutlaatuinen sen upean luonnon, vaihtelevan maaston ja monipuolisten peliväyliensä takia. Olen varma, että Tammisaaren kenttä luo upeat edellytykset unohtumattomalle golfkierrokselle, niin vieraspelaajille kuin jäsenille kerta toisensa jälkeen. ”

Rakennusaikataulu
2004 - 2005 suunnittelu ja toimenpideluvan haku
2006 - 2008 rakentaminen
2009 kesällä alkoi pelaaminen

Maanomistus

Maa-alueen, yhteensä noin 109 ha, omistaa Raaseporin kaupunki. Ab Eke Golf Oy vuokraa 20.9.2004 allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti kentän tarvitsemat maa-alueet 50 vuodeksi. Golfyhtiö voi lunastaa koko alueen sopimuksessa määrätyin ehdoin.

Taloussuunnitelma

Kentän, klubitalon ja huoltohallin arvioitu rakennuskustannus on ollut 4,18 M€. Kentän ja kerhotilojen rakentamiseksi on myyty osakkeita eli pelioikeuksia. Lisäksi golfyhtiö on hankkinut tarvittavaa lainapääomaa.

Jäsenyys & Pelioikeus

Kenttäalueen rakennusolosuhteet ovat olleet edulliset, mistä johtuu että rakennustyön kustannukset ja samalla osakkeiden/pelioikeuksien hinta sekä jäsenistön määrä, on pystytty pitämään sopivalla tasolla. Pelioikeuksien maksimimäärä on 1050, joista 1000 henkilöpelioikeuksia ja 50 yrityspelioikeuksia.

Eke Golf ry omistaa 40 A-osaketta.

Tällä hetkellä ei ole osakkeita myytävänä. Lisätietoja antaa Head Caddiemaster Martin Nordström, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Perustaja

Ab Eke Golf Oy:n on perustanut Tammisaaren Golfkerho r.y vuonna 2004.