Golfbanorna

Eke Golfs golfbana i Ekenäs erbjuder en minnesrik golfupplevelse i en mycket naturskön och varierande omgivning.

Vår 18 håls golfbana med en modern, högklassig driving range, ett stort övningsområde samt en för alla öppen 9 håls Par 3 övningsbana ligger strax söder om Ekenäs.

Ekenäs ligger ca 100 km från Helsingfors västerut. Körtiden från Helsingforsregionen är ca en timme.

Läget är ypperligt också med tanke på golfare som bor i Karis-Ekenäs-Hangö området samt för sommarstugeägare i Ekenäs skärgård.

Banområdet

Grunden består av omväxlande kuperad skogsmark ca 109 ha invid Dragsvik viken. Vid planering av banan har stor vikt lagts vid att områdets naturskyddsvärden bibehålls och ytterligare öka möjligheterna för rekreation och vistelse i området. Banans servicevägar ger därtill nya promenadmöjligheter för närområdets invånare.

Banorna

18 hål, par 72. Längd ca 5 600 meter (gul tee).

Par 3, 9 hål, par 27. Längd ca 1 300 meter (gul tee).

Banornas arkitekt har varit Mika Lindroos. Mika Lindroos är en av grundarna av den internationella golfarkitektbyrån Golf Design Studio pllc. Mika Lindroos’ nya tankar gör vår bana omväxlande och intressant. Mika Lindroos, som år 1999 avlade PGA:s golftränarexamen i Vierumäki, har sedan dess varit fullvärdig medlem i PGA-Europa. Han har som första finländare hösten 2003 graduerat som golfbanearkitekt (MSc in Golf Course Architecture) i den högt värderade Heriot-Watt högskolan i Skottland.

Mika Lindroos har över fem års erfarenhet av att verka som VD för en golfklubb och han har också verkat som projektansvarig i såväl nybyggnation av golfbana som sanering av en verksam golfbana. Genom att fungera som PGA golflärare har han fått en bra uppfattning om vilka krav som bör ställas vid planering av en golfbana med övningsområden. Han har en mångsidig bild och en helhetsuppfattning av planering och förverkligande av ett golfbaneprojekt.

”Jag är stolt över att jag och vårt företag valdes att planera golfbanan i Ekenäs. Banan blir exceptionell genom sin fina natur, omväxlande terräng och mångsidiga spelområden. Jag är övertygad om, att Ekenäs banan skapar ypperliga förutsättningar för återkommande oförglömliga golfrundor, såväl för gästspelare som för medlemmar.”

Byggnadstidtabell

2004 - 2005 planering och anhållan om åtgärdstillstånd för banbygget
2006 - 2008 byggande.
2009 på sommaren inleddes spelandet.

Markägare

Markområdet, sammanlagt ca 109 ha, ägs av Raseborgs stad. Ab Eke Golf Oy hyr markområdet med ett den 20.9.2004 undertecknat 50 årigt arrendeavtal.
Golfbolaget kan köpa hela området i enlighet med villkoren i arrendeavtalet.

Ekonomiplan

Uppskattade byggnadskostnader för banan med klubbhus och servicehall har varit 4,18 M€. För att bygga banan och klubbutrymmen har aktier, d.v.s. spelrätter sålts. Dessutom har behövliga lån tagits.

Medlemskap & spelrätter

Banområdet lämpar sig väl för ändamålet vilket har medfört att byggkostnaderna och därmed aktiens/spelrättens pris har kunnat hållas på en hygglig nivå, liksom också antalet medlemmar. Spelrätternas antal är max. 1050 varav 1000 är personliga spelrätter och 50 företagsspelrätter.

Eke Golf rf innehar 40 A-aktier.

För tillfället finns inga aktier till salu. För vidare förfrågningar kontakta Head caddiemaster Martin Nordström på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Grundare

Ab Eke Golf Oy grundades 2004 av Ekenäs Golfklubb r.f..